Smyčka se utahuje! Podle nejnovějších informací Juventusu vážně hrozí 2. liga a další sankce

Čeká Juventus podobný scénář jako v roce 2006? Italský klub čelí obvinění z falšování účetnictví a hrozí mu sestup do druhé ligy a odebrání titulu. Mezi vyšetřovanými osobami je také viceprezident Pavel Nedvěd.


V sobotu 27. listopadu vtrhla do sídla Juventusu razie italské policie s cílem najít a shromáždit veškeré dokumenty související s účetními uzávěrkami schválenými pro roky 2019-21. Učinila tak na popud italského státního zastupitelství, jenž se bude zabývat nesrovnalostmi klubových přestupů a příjmů z dohod mezi klubem a fotbalovými agenty.

➡️Ronaldo ostře komentuje neúčast na Zlatém míči! Kvůli rivalitě s Messim sepsul šéfredaktora France Football

Italská asociace na ochranu práv spotřebitelů Codacons tvrdí, že Juventus může spadnout do Serie B a může přijít o mistrovský titul z roku 2020, a to kvůli případu kapitálových zisků (pokračování níže).




„Obvinění jsou velmi vážná a vrhají špatné světlo na Serii A a její poslední ročníky, ve kterých navíc Juventus dominoval. Pokud se potvrdí, že si Juventus pomocí podvodů pomohl k finančnímu zvýhodnění na úkor své konkurence, italská fotbalová federace i úřad pro ochranu hospodářské soutěže musejí konat,“ vzkázal prostřednictvím médií prezident Codacons Marco Donzelli.

➡️Dáreček v kurzu 140! Tipér vsadil na epickou otočku Budějovic proti Slovácku

Organizace Codacons se podle prohlášení chystá podat na italský klub stížnost na antimonopolní úřad s žádostí o sestup Staré dámy do Serie B a odebrání získaných titulů z vyšetřovaného období.




Vyšetřování se bude týkat rovněž několika osob z vedení turínského celku. Podle dostupných informací projde šetřením mimo viceprezidenta Pavla Nedvěda také šéf klubu Agnelli, bývalý sportovní ředitel Paratici a další tři bývalí manažeři.

Juventus si podobným průšvihem prošel už před 15 lety, kdy byl kvůli korupční kauze zvané Calciopoli rovněž poslán do druhé italské ligy.

/**/