AKTUÁLNĚ: Nová éra fotbalu! FIFA testuje 4 razantní změny v pravidlech

K drobným změnám v pravidlech dochází postupem času zcela běžně. Změny, které FIFA nyní testuje, by ovšem překopaly základy fotbalu. Testování revolučních úprav fotbalových pravidel aktuálně probíhá na turnaji mladíků do 19 let ‘Future of Football Cup‘. Testují se půlhodinové poločasy a další.


FIFA na turnaji testuje hned několik zásadních změn. Jako první je rozdělení utkání do dvou půlhodinových poločasů. Utkání je sice zkráceno, ale podle nových pravidel by při tomto formátu byl čas zastaven pokaždé, když dojde k přerušení hry. Tudíž je zaručeno, že hráči odehrají opravdu celou hodinu.

➡️Fatální hrubice gólmana Arsenalu! Takto Kanonýři překvapivě prohráli s Hibernianem

Další změnu, kterou si FIFA vymyslela, je možnost neomezeného střídání. Tato změna by dala trenérům spoustu nových možností, jak zasahovat do hry. Zde ale hrozí, že týmy, které nemají možnost mít “hvězdnou” lavičku, budou ještě ve větší nevýhodě oproti silnějším soupeřům.

Třetí testované pravidlo je nový způsob zahrávání autů. Míč už by se totiž nově nevhazoval, nýbrž rozehrával nohou. Tým na útočící straně tak získá poměrně zajímavou standardní situaci (video z praxe níže).

Poslední, čtvrté pravidlo, je pětiminutové vyloučení jako bonus k obdržené žluté kartě.

➡️Nevídaná záliba 100letého fanouška Messiho! Teď ho Argentinec dojal osobním vzkazem

FIFA na konci turnaje vyhodnotí, zdali testované pravidla přinesla pozitivní dopad na vývoj zápasů a podle toho následně předloží informace Mezinárodní radě, což je orgán, který určuje celosvětové pravidla běžného fotbalu dospělých. Implementace nových pravidel bychom se nicméně dočkali nejdříve za několik let.



Rozehrávání autů nohou v praxi.




/**/