EXKLUZIVNĚ: Pogba končí v Manchesteru United! Přestup je nevyhnutelný, agent prozradil podrobnosti

Pogbovo působení v Manchesteru United je u konce. Alespoň s touto zprávou přišel v pondělí hráčův agent Mino Raiola.

27letý francouzský záložník obléká dres Rudých ďáblů od sezóny 2016/17. Vedení anglického celku stál tehdy jeho příchod přes 100 milionů euro. Nedá se však říci, že by Pogba nálepku exkluzivního zboží dostatečně naplnil. Nejvíce zazářil v sezóně 2018/19, když během 35 ligových zápasů stihl nasbírat 13 gólů a 9 asistencí, pak ale přišla absence a trápení.

V minulé sezóně odehrál v lize a pohárech celkem 25 zápasů, střelecky se však prosadil pouze třikrát. Paul byl na hřišti často neviditelný a jeho výkony se nezlepšovaly. V aktuální sezóně má zatím na kontě 8 ligových startů, v Lize mistrů vynechal jen jeden zápas. Pogbovi se však nedaří podávat konzistentní výkony. Nyní jeho agent přichází s informací, že francouzský fotbalista není ve svém angažmá nadále spokojený a přibližuje aktuální dění kolem jeho odchodu.




“Není třeba chodit okolo horké kaše. Můžu potvrdit, že tohle je Pogbův konec v United. Paul není v klubu spokojen, potřebuje změnu, nové angažmá. Jeho smlouva v klubu vyprší až v létě 2022. Myslím si však, že nejlepší řešení pro něj i pro klub by byl jeho prodej v následujícím přestupovém období,” komentuje Mino Raiola, Pogbův fotbalový agent, který zastupuje také např. Zlatana Ibrahimoviče, Erlinga Haalanda nebo Matthijse de Ligta.

VIDEO: Takto se Souček trefil proti United! Nádherná rána Pogby nastartovala obrat

53letý Ital dále tvrdí, že klub nemá na vybranou, v příštím roce musí 27letého záložníka prodat: “Vedení Manchesteru si je vědomo rizika, že by mohl odejít později zadarmo, protože nemá v úmyslu prodloužit smlouvu. Pokud tomu někdo nerozumí, nevyzná se ve fotbale. V každém případě můžete vinit mě, pokud Paul odejde.” 

Otázkou zůstává, kam Pogbovy další kroky povedou. Na přestupovém trhu je aktuálně vyceněn na 80 milionů euro. Který klub bude zaplatit podobnou sumu za jeho nepřesvědčivé výkony?




 

 

/**/