Casillas se vrací do Realu Madrid! Označení “práskač” mě ranilo, přiznává

Iker Casillas poprvé promluvil o neshodách s José Mourinhem. Pro fanoušky Bílého baletu máme ale i šťastné zprávy. Gólmanská legenda se totiž vrací do klubu.

Brankářská ikona Iker Casillas se v nové epizodě dokumentární série od Moviestar+ o jeho životě s názvem ‘Colgar las Alas’ rozpovídala o vztahu s José Mourinhem v dobách, kdy slavný kouč ještě působil na lavičce Bílého baletu.

Josého tříleté působení v Realu Madrid bylo plné kontroverzí a hodně řešeným tématem byl také jeho vztah s gólmanem Casillasem. Legendární brankář se o tom, jak se věci okolo něj a Mourinha mají, nikdy nijak zvlášť nevyjadřoval, teď však otevřeně o starých časech promluvil.

“Respektuji Mourinha a vážím si ho, je to skvělý trenér. Zpočátku to s ním bylo skvělé, měli jsme dobrý vztah, pak se to ale začalo zhoršovat. Určitý vliv měla i rivalita mezi Realem Madrid a Barcelonou,” komentuje Casillas.

“V létě 2012 jsme měli výborný vztah, hodně jsme spolu mluvili, ale kolem Vánoc se vše změnilo. Týmu se nedařilo a můj vztah s Mourinhem se zhoršil. Měli jsme nějaké neshody.”




39letý Španěl přiznává, že zprávy od jeho manželky, španělské televizní moderátorky Sary Carbonero, která informovala o špatných vztazích v kabině Bílého baletu, jenom přilily olej do ohně. Gólman byl viněn z úniku citlivých informací.

“Brzy na to jsem se zranil, a po návratu jsem si všiml útoků na mou osobu. Byl jsem nazýván práskačem a zrádcem. Cítil jsem, že to bylo vůči mně hodně nefér, ale musel jsem to přijmout. Myslím však, že ani Mourinho, ani Peréz těm řečem nevěřili. Možná jsem o tom měl promluvit už tehdy, ale rozhodl jsem se mlčet. To mi potom mnozí vyčítali,” pokračuje španělský gólman.

“Mourinha si velice vážím. Nikdy jsme Florentinovi neřekli, že si přejeme Josého odchod. Je jedním z nejlepších trenérů, pod kterými jsem hrál.”

Hovořím o tom nyní, abych uvedl věci na pravou míru, ne abych bránil něco, co se stalo před několika lety. Myslím, že jsem se k tomuto měl vyjádřit už mnohem dříve. Bolí mě, když je zpochybněna moje loajalita k Realu Madrid. Tento klub mi dal všechno,” dodává na závěr Casillas.

Iker Casillas se vrací do Realu Madrid

Španělský velkoklub v úterý 22. prosince potěšil všechny své fanoušky. Oznámil totiž návrat legendárního gólmana. Casillas bude v klubu působit jako asistent generálního ředitele nadace Realu Madrid.

“Jsem hrdý na to, že se vracím domů. Do této výzvy se vrhám se zápalem a touhou, všem moc děkuji za vřelé přivítání,” komentuje s nadšením 39letá ikona klubu.




/**/