AKTUÁLNĚ: Tahanice o Baha! Do boje s Benficou táhnou kluby z Premier League i Bundesligy

Ještě několik dní zpět se zdál být přestup slávistického obránce Alexandera Baha do Benficy Lisabon jako hotová věc. Letní přesun dánského reprezentanta by však nakonec nemusel vést do portugalské metropole, nýbrž do Anglie či Německa. Na poslední chvíli se totiž měli objevit dva noví zájemci, jenž jsou připraveni splnit finanční požadavky Slavie i hráče.

Přestup Alexandera Baha byl na spadnutí. Slavia za svého obránce měla od Benficy vyinkasovat příjemných 8 milionů eur plus bonusy, čtyřiadvacetiletý Dán by s portugalským celkem podepsal smlouvu na 5 let. Zatímco k ztvrzení kontraktu podpisem ovšem zatím nedošlo, začaly se objevovat spekulace o dalších vážných zájemcích.

O pravého beka ze Slavie měl opět projevit vážný zájem Brentford, který okolo dánského hráče kroužil už na konci minulého roku. Tehdy jednání ztroskotala na příliš nízké nabídce vedení anglického celku.




Z Bundesligy se pak do boje o dánského reprezentanta připojil Hoffenheim, ve kterém působí i český obránce Pavel Kadeřábek. Německý celek, jenž skončil v uplynulé sezoně na 9. místě ligové tabulky, přemýšlí rovněž i o nákupu Eduarda Santose z Karviné, se kterým jedná právě i vedení sešívaných.

Všechny zmíněné kluby jsou podle dánských i anglických médií ochotny zaplatit požadovanou částku, a zůstává tak čistě na hráči, pro který klub se nakonec rozhodne.



/**/