Nová Chelsea v La Lize? Abramovič jedná o koupi tradičního španělského týmu

Ruský oligarcha finišuje prodej Chelsea, jeho zájem se teď upíná k La Lize. Do startu nové sezóny by si totiž rád koupil nový klub.

Rozvodové papíry sice ještě nejsou podepsané, ale Roman Abramovič už se dívá po nové lásce. Ruský byznysman se snaží co nejrychleji dokončit prodej Chelsea, k čemuž byl donucen britskou vládou po zavedení sankcí na všechny ruské oligarchy v zemi.

➡️VIDEO: Pobavený Anfield! Takto Alisson v derby zesměšnil Pickforda


Teď ho navíc žene kupředu nová motivace. Ve španělské lize si totiž našel klub, ze kterého si chce udělat druhou Chelsea.

➡️🇨🇿VIDEO: Vydra hrdinou Burnley! Český útočník touto trefou vytáhl svůj tým ze sestupového pásma

Zprávy z posledních dnů hovoří jasně. Roman Abramovič intenzivně jedná o koupi Valencie. Vše by rád dotáhl nejpozději do léta. Klub se pod aktuálním majitelem zmítá v dluzích a zažívá jedno z nejhorších období své historie (podrobnosti o ceně níže).




Vše začalo v roce 2014, kdy se stal majoritním vlastníkem Peter Lim. Od té doby to jde s klubem od desíti k pěti. Odchod hlavních hvězd klubu zadarmo nebo za minimální cenu, či neshody s trenéry nejsou ve Valencii ničím neobvyklým.

“Získali jsme Copa Del Rey, pak mě prezident klubu vyhodil,” prozradil jeden z bývalých koučů. Své si na lavičce užil taky Gary Neville. Ten se z klubu pakoval po zhruba půl roce. Valencia se pod Limem dostala do Ligy mistrů pouze 3x.




Teď fanoušci doufají, že se blýská na lepší časy. Prezident klubu se totiž chce svého břemene zbavit a nabídl klub k prodeji. Sám už byl dokonce v Londýně, kde měl předložit Abramovičovi nabídku v hodnotě 250 milionů eur. Podle dalších informací by mělo s příchodem Abramoviče dojít také rebrandu klubu, tedy i ke změně loga.

Dá se tedy očekávat, že se po oficiálním prodeji Chelsea objeví v médiích zpráva o novém žralokovi ve španělských vodách.

/**/